راه‌اندازی وبسایت نمای انقلاب

وبسایت نمای انقلاب، از اوایل آبان شروع به کار نمود و رسما در تاریخ 14 آذرماه 1401 رونمایی گردید.

محتوای این وبسایت، توسط یک تحلیلگر داده مستقل و به صورت داوطلبانه تهیه و به طور پیوسته در خارج از ایران، حتی تا روزی 5 نوبت، به روز می‌شود.

رسالت وبسایت نمای انقلاب بهبود آگاهی‌ها در مورد روند و تحولات خیزش انقلابی مردم ایران از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱، روز قتل مهسا (ژینا) امینی، و پاس‌داشت یاد آنان‌که جانشان را در این راه پیش نهادند است.

در وبسایت نمای انقلاب، با اتکا به بررسی جامع اطلاعات موثق منتشر شده درباره اعتراضات از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱:

  1. گزارش‌های آماری و نمودارهای تعاملی درباره تعداد اعتصابات، تجمعات، بازداشت‌شدگان و جان‌باختگان به تفکیک روز، استان، شهر و روندهای آنها در خیزش انقلابی مردم ایران به صورت حداقلی، بر اساس پایگاه داده ایجاد شده، منتشر می‌شود.
  2. همچنین این وبسایت تاریخ چهلم قتل جان‌باختگان انقلاب توسط حکومت جمهوری اسلامی را اطلاع‌رسانی می‌کند.
  3. نمای انقلاب فراخوان‌های گروه‌ها و افراد مختلف داخل ایران، برای اعتصاب یا تجمع را نیز پوشش می‌دهد.

وبسایت نمای انقلاب به منظور جمع‌آوری داده‌های مربوط به تجمعات و اعتصابات، از روش‌های تحقیقاتی مرسوم برای شناسایی و بررسی منابع در دسترس عموم استفاده کرده است. عمده داده‌ها از طریق بررسی گزارش‌های خبری رسانه‌های معتبر گردآوری شده است. برخی داده‌ها نیز از وبسایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی سازمان‌های حقوق بشری یا معتبر دریافت شده است.

نمای انقلاب گزارش‌ها و نمودارهای تعاملی جنبش انقلابی مردم ایران را، از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۴ محور ارائه می‌کند:

  1. تجمعات اعتراضی (مردمی، دانشجویی، دانش آموزی، کارگری و بازاریان / اصناف)
  2. اعتصابات (کارگری، دانشجویی، دانش آموزی و بازاریان / اصناف)
  3. بازداشت شدگان (بر اساس گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشت شدگان)
  4. جان‌باختگان (فعلا بر اساس گزارش هرانا. گزارش سازمان عفو بین الملل نیز پس از انتشار، ارائه می‌گردد)

داده‌های مبنای این گزارش‌ها بر اساس روش‌های مرسوم تحقیقی در خصوص استفاده از منابع باز گردآوری شده است که در بخش روش‌شناسی وبسایت به تفصیل تشریح گردیده است.

گزارش‌های مربوط به بازداشت‌شدگان تنها بر اساس داده‌های منتشر شده توسط “کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان”، که در دسترس عموم قرار گرفته، تهیه شده است و وبسایت نمای انقلاب دخل و تصرفی در این داده‌ها نمی‌کند و فقط آن را به صورت گزارش تصویری در وبسایت خود منتشر می‌کند. گزارش‌های مربوط به جان‌باختگان در حال حاضر از گزارش 18 آذرماه 1401 هرانا منتشر گردیده و در آینده پس از انتشار گزارش سازمان عفو بین الملل، گزارش مربوط به این سازمان را نیز منتشر خواهد نمود. هر سازمان حقوق بشری معتبر دیگری که اسامی، تاریخ و محل قتل جان باختگان جنبش انقلابی مردم ایران را منتشر نماید نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. امکان مطابقت لیست‌ها نیز وجود خواهد داشت. تا امروز تنها گزارش معتبر در دسترس، گزارش هرانا است.

منبع گزارش‌ها و لینک خبرهای مربوط به داده‌های ثبت شده و گزارش‌های ارائه شده در نمای انقلاب، در نوار کناری گزارش موجود در صفحه اصلی وبسایت با عنوان “نمای انقلاب از ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ تا امروز” قابل مشاهده است. برای سهولت استفاده از این لینک‌ها، می‌توان از فیلتر کردن روی محورهای مختلف (شهر و زمان) استفاده نمود.

در صفحه روش شناسی، به تفصیل در خصوص روش جمع آوری داده و ارائه گزارش‌ها شرح داده شده است.

چه همکاری هایی می‌توان داشت؟

– استفاده از داده‌ها و گزارش‌های وبسایت نمای انقلاب، با ذکر منبع (ترجیحا) کاملا آزاد است.

– امکان درخواست هرگونه گزارش مورد نظر شما وجود دارد.

– میتوانید هم گزارش‌ها و نمودارهای وبسایت را در هر وبسایت که مورد نظرتان باشد قرار دهید و هم می‌توانید گزارش دلخواه خود را که توسط این وبسایت برای شما تهیه می‌شود در وبسایت خود قرار دهید. قرار دادن گزارش به سادگی با یک کد HTML انجام می‌شود که این کد توسط نرم افزار معتبر Tableau ایجاد می‌شود و شما با این کد به سرور این نرم افزار وصل می‌شوید و نه به وبسایت نمای انقلاب یا هر وبسایت دیگر. مسئله این است که صرفا سورس داده‌هایی که روی سرور نرم افزار Tableau قرار می‌گیرد، از پایگاه داده نمای انقلاب است.

وبسایت نمای انقلاب به صورت داوطلبانه فعالیت می‌کند و از هیچ فرد یا نهادی تامین مالی یا غیرمالی نمی‌گردد و فعالیت خود را کوچکترین قدم در همراهی با مردم ایران در جنبش انقلابی‌شان می‌داند.

Read Next

مقاله تحلیلی شماره 1: تحلیل آماری سه روز اعتصاب سراسری در ایران، از ۱۴ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۱

پاسخی بگذارید